Overblik
At DGNB certificere en bygning kræver opmærksomhed, indlevelse og ejerskab fra dag ét.
Bæredygtigt byggeri lykkes kun med en helhedsorienteret og tværfaglig tilgang – og det samme gælder DGNB-certificering. Ikke alle parter i byggeriet skal nødvendigvis levere ind på en gang. Men det er afgørende for engagement og ejerskab i projektet, at alle ved, hvad man bidrager til.
Indhold
Denne introduktion til indhold og proces i DGNB gennemgår, hvem der arbejder med hvad og hvornår. På den måde får og entreprenøren mulighed for at se og forstå, hvad man bidrager til.
Få gode råd til, hvad du skal huske i en tilbudsfase. Og få input til, hvad der skal sættes midler af til undervejs.
ENTREPRENØREN
Generel introduktion
til DGNB
DGNB - generel introduktion
DGNB, planlægningsværktøj
Certificeringsudgifter
Screening
Præcertificering
Certificering
DGNB i praksis
Overblik
Få styr på utryghed, skepsis og manglende ejerskab. Min erfaring fortæller, at man med videnformidling og forventningsafstemning kan gøre forskel på nat og dag.
Indhold
Oplægget "Roller og ansvar i DGNB" sætter fokus på de ydelser og tilhørende leverancer, der typisk ligger hos entreprenøren i en certificeringsproces. Med afsæt i relevante eksempler ser vi på nogle af de udfordringer, der kan være forbundet med en DGNB certificering.
Det handler om mulighederne for at optimere entreprenørens arbejdsproces i forbindelse med DGNB. Med den rigtige planlægning kræver indsamlingen af DGNB dokumentationen ikke meget ekstraarbejde. Men mister du først trit og overblik, kan det blive vanskeligt at sikre den tilstrækkelige dokumentation. DGNB projekter kræver et fælles fokus.
ENTREPRENØREN
Roller og ansvar
i DGNB
Entreprenørens roller og ansvar
Proces, ansvar og rollefordeling
Input til prissætning af dine ydelser
Kontakt til underentreprenør
Fælles løft - fælles ansvar
Indsamling af dokumentation
Logbøger og foto registrering